Cercador
Resultats de la cerca:
Presentacions ponents seminari Transformació digital per impulsar la productivitat i generar noves oportunitats de negoci
El 18 de març es va celebrar el seminari en línia Transformació digital per impulsar la productivitat i generar noves oportunitats de negoci. El document recull les ponències exposades al llarg de la jornada per Ramon González Cambray (Director dels programes MBA i Executive Education de la UOC i professor del Màster universitari en innovació i transformació digital de la UOC), Òscar Franco Llorca (Director d’Operacions i Projectes a ACTIUM DIGITAL, consultoria especialitzada en transformació digital) i Jaume Betrian Fatjó (Group COO & Managing Director Flax&Kale Good de Teresa Carles Healthy Foods).
Presentacions ponents seminari Pimes i micro pimes; tècniques de venda i comercialització.
El 25 de febrer es va celebrar el seminari en línia Pimes i micro pimes: tècniques de venda i comercialització. El document recull les ponències exposades al llarg de la jornada per Sara Garcia (Directora Gerent de la Consultora Mediterrae Foods), Mario Gianni i Masià (Director de Pommy House) i Joaquim Soler Serrallonga (Responsable de Castanya de Viladrau).
Dades exportacions agroalimentàries Catalunya 2020
Tot i l’efecte COVID i l’alentiment del comerç internacional, el sector de l’alimentació de Catalunya ha assolit el 2020 un nou rècord exportador i supera per primera vegada els 11.000 M€ en les seves vendes internacionals (11.435,01 M€), segons les dades que ha fet públiques Datacomex, la base de dades del comerç exterior europeu. En comparació amb les dades de l’any 2019, les exportacions agroalimentàries han augmentat un 6,62% en valor i 6,95% en volum, i esdevé l’únic sector econòmic que creix en exportacions en un any globalment negatiu pel comerç exterior català.
Exportacions agroalimentàries de Catalunya 2020 - Exportacions per sectors i demarcacions
El sector de agroalimentari es consolida com a motor de l’economia catalana: creix un 6,62 % en valor i un 6,95 % en volum i supera per primera vegada els 11.000 M€ en les seves exportacions (11.435,01 M€). El sector carni, liderat per les vendes de porc, i el Fine Food continuen sent el gruix del valor de les exportacions. Els sectors que més creixen el 2020 son: carn i embotits, olis vegetals i fruita i horta. Decreixen peix i marisc, vi i cava i Fine Food.
Exportacions agroalimentàries de Catalunya 2020 - Comparativa 2019 – 2020
Les exportacions agroalimentàries catalanes han registrat un molt bon any, tot i el context econòmic i polític mundial de creixent incertesa i alentiment del comerç. El bon posicionament dels productes i empreses agroalimentàries catalanes en els mercats internacionals és el resultat de l’impuls de la internacionalització dels últims anys i exemple de l'alt nivell de competitivitat del sector respecte a altres països productors.
Exportacions agroalimentàries de Catalunya 2020 - Efecte COVID
En un any globalment a la baixa pel conjunt de les vendes internacionals catalanes per la crisis desencadenada per la Covid-19 i en particular per la incidència de les polítiques proteccionistes de l’Administració Trump als EUA o la incertesa de la resolució del Brexit, el sector agroalimentari català demostra la seva resiliència i és l’únic que augmenta les seves exportacions.
Exportacions agroalimentàries de Catalunya 2020 - Evolució exportacions agroalimentàries
En els últims 10 anys, les exportacions agroalimentàries catalanes han crescut un 84,73% en valor i un 45,78% en volum, fet que posa en relleu que el sector és competitiu pel seu alt valor afegit. El sector agroalimentari se situa, per primera vegada, com a segon sector econòmic exportador de Catalunya i és l’únic sector que augmenta les seves vendes a l’exterior. Catalunya reforça el superàvit comercial, que va aconseguir per primera vegada el 2019, situant-se el 2020 en una taxa de cobertura del 117,69%.
Exportacions agroalimentàries de Catalunya 2020 - Exportacions per sectors i mercats
Catalunya exporta aliments i begudes a 190 mercats. França, Xina i Itàlia són els principals mercats receptors, però destins com la Xina, Aràbia Saudita, el mercat africà, Vietnam, Corea, Hong Kong i Singapur són cada cop més atractius per als productes catalans. El número d’empreses exportadores es manté per sobre de les 2.700.
Presentacions ponents seminari Com desenvolupar amb èxit el canal de venda online
El 19 de febrer es va celebrar el seminari en línia sobre Com desenvolupar amb èxit el canal de venda online. El document recull les ponències exposades al llarg de la jornada per Guillem Vallejos (expert en transformació digital), Pedro Solano (E-commerce i B2B manager Torrons Vicens) i Valentina Tomescu (responsable de projecte de manzaning.com).
Presentacions ponents seminari Brexit
El 28 de gener es va celebrar la jornada en línia “Exportar productes agroalimentaris al Regne Unit. Què cal saber”? El document recull les ponències exposades en el transcurs de la jornada per Remigi Palmés (expert en comerç internacional), Irene Guardiola (advocada especialista en Duanes i Comerç Exterior, sòcia de Guardiola Lawyers i lletrada del Col·legi Oficial d'Agents de Duanes i Representants Duaners de Barcelona) i Irene Marquès (Gerent ADT-Edullesa - Estació Duanera Lleidatana SA).