Cercador
Resultats de la cerca:
Potencial exportació fruita de pinyol en base a mesures no destructives en collita
Arrel dels resultats obtinguts durant 2 anys d’investigació amb 20 varietats de préssec i nectarina, hem detectat que la capacitat que té una varietat per ser conservada, i per tant exportada, més o menys temps, a part de factors genètics o varietals, depèn de l’estat de maduresa inicial i del maneig del fruit durant la seva conservació. Aquesta infografia presenta els resultats de l’anàlisi d’algunes d’aquestes varietats amb l’objectiu de determinar quins valors no destructius han de presentar els fruits immediatament després de la recol·lecció (prèvia entrada a cambra) per a poder garantir un potencial determinat de conservació que permeti a la central classificar els fruits segons el seu destí (exportació o proximitat).
Brexit. Exportacions agroalimentàries catalanes a Regne Unit
L’alimentació és el quart sector en importància de les exportacions catalanes al Regne Unit amb un 12,71% del total exportat amb 548,70M€ exportats al 2019 (el 5,14% del total exportat al Mon). Cal remarcar que, en els últims 10 anys les exportacions catalanes agroalimentàries al Regne Unit han crescut un 66,49% en volum i s’han doblat en valor (103,18%). Actualment, és el sisè país de destí de les exportacions d’aliments i begudes de Catalunya, per darrera de França, Itàlia, Xina, Alemanya i Portugal. Tanmateix, Catalunya és el 19è proveïdor Mundial del Regne Unit en Alimentació i el l’11è entre els països integrants de la UE.
Brexit. Exportacions agroalimentàries a Regne Unit per sectors
Infografia que ens indica el pes de cada sector en les exportacions agroalimentàries al Regne Unit. El sectors que més hi exporten són el Fine Food (35,61%), el carni (31,24%), la fruita i horta (10,96%), el vi (8,56%) , els olis vegetals (5,10%) i el peix (1,63%).
Brexit. Procediment per a l’exportació de productes agroalimentaris d’origen vegetal
El Brexit desencadena un seguit de canvis en la gestió logística, operativa i burocràtica de les empreses que vulguin exportar els seus productes a Regne Unit. Totes aquestes noves demandes i requisits a l’hora d’exportar-hi productes s’aniran implementat al llarg del 2021 a través de tres fases diferents (gener, abril i juliol) en les que, paulatinament, es demanaran requisits i documentació cada vegada més específica. La infografia indica les dates clau a tenir en compte per exportar productes alimentaris d’origen vegetal.
Brexit. Procediment per a l’exportació de productes d’origen animal
Tot i que el procediment ha acabat amb un acord, tal i era previsible, el Brexit desencadena un seguit de canvis en la gestió logística, operativa i burocràtica de les empreses que vulguin exportar els seus productes a Regne Unit, així com aspectes econòmics que s’hauran de tenir molt en compte. La infografia ens indica els procediments a considerar a l’hora d’exportar productes d’origen animal.
Cronograma del procés de Brexit
La UE i el Regne Unit van arribar el 24 de desembre de 2020 a un acord per al Brexit amb efecte a partir de l’1 de gener. El cronograma indica el camí que s’ha seguit per aconseguir un Brexit amb deal, un acordl que comporta canvis en la relació comercial amb Europa però que no inclou l’aplicació d’aranzels.
Potencial d'exportació en base a mesures no destructives en collita
Mapa resum del potencial d’exportació en base a mesures no destructives en collita de la fruita de pinyol. Aquest mapa és el resultat de l’estudi realitzat per determinar quins valors no destructius han de presentar els fruits immediatament després de la recol·lecció́ (prèvia entrada a cambra) per a poder garantir un potencial determinat de conservació́.
Mapatge del sector de l'oli d'oliva a Catalunya
Informe que detalla la caracterització del sector de l’oli d’oliva a Catalunya pel que fa a les principals xifres de facturació, exportacions i principals mercats. El mapatge inclou també un anàlisi i diagnosi estratègica del sector i les seves potencials palanques de creixement.
Comparativa 1er semestre 2019-20 exportacions alimentació valor i volum
Valorant la ràtio valor/volum del primer semestre de 2020 respecte al mateix període de l’any anterior, les exportacions agroalimentàries catalanes han crescut un 4,61%, denotant que, en conjunt, s’estan venen els productes amb més valor.
Exportacions alimentació en valor - 1er semestre 2020 per mesos
Les exportacions agroalimentàries de Catalunya han crescut un 9,18% en valor i un 4,37% en volum entre gener i juny de 2020 respecte al mateix període de l’any passat, segons els càlculs realitzats a partir de les dades provisionals de l’Agència Tributària.