18.12.19

El rebost dels millors restaurants de Barcelona

Un rebost ple d’aliments locals, frescos i de qualitat. Aquest és un dels secrets de l'éxit de la cuina catalana i del seu posicionament arreu del món. Les xarxes de petits productors de proximitat i de comerços que ofereixen diàriament la posbilitat d’adquirir-los es un altre. El tercer? La bona relació entre productors, restauradors, escoles, cuiners i diverses entitats que els utilitzen i els promocionen.   

Si hi ha un ciutat on es viu intensament la revolució gastronòmica que ha experimentat Catalunya en els últims anys és Barcelona. Dinàmica, excitant, cosmopolita, mestissa, cultural, moderna… Pots descobrir els seus racons si no la coneixes o redescobrir-los cada vegada que la visitis. Són moltes les persones que passegen pels seus carrers buscant degustar la cuina que tanta fama ha guanyat a la ciutat i conèixer als xefs que han aconseguit col·locar la cuina catalana en el més alt. 

Si ets una d’elles, aquesta selecció t’ajudarà:   

Els clàsics 

Via Veneto. Estrella Michelin i un dels grans referents de Barcelona amb una trajectòria impecable al llarg de cinquanta anys. Liderat per la família Monje. En els fogons Sergio Humada.  Cuina amb clara influència francesa. Bon producte, bon servei i bona bodega. Decoració clàssica i elegant.  

C/ Ganduxer, 10. Tel.:  932 007 244 

Ca l’Isidre. Un clàssic de Barcelona. Regentat per la família de què  pren el seu nom, ofereix una carta inspirada en el receptari tradicional català amb notes actualitzades. Des de la seva inauguració, en el 1970, ha vist passar per les seves taules artistes, polítics, empresaris i inclús cineastes com Woody Allen. Servei impecable i discret.  

C/ Les Flors, 12. Tel.: 934 411 139 

D’avantguarda 

Enigma. El restaurant més nou del grup elBarri, dels germans Iglesias i Adrià, sorprèn amb una avantguarda i espectacular proposta. La successiva degustació de les seves grans creacions es converteixen en tota una experiència a què contribueix una galàctica decoració a càrrec de RCR Arquitectos. Bons còctels i vins.

C/ Sepúlveda, 38.40. Tel. 616 69 63 22 

Disfrutar. Darrera l’experiència en elBulli de Ferran Adrià, Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas van obrir el seu propi restaurant a Barcelona, on ofereixen tres menús degustació amb els que inciten al comensal a jugar i a emocionar-se. Espai decorat de manera informal. Cuina a la vista.

C/ Villarroel, 163. Tel.: 933 486 896. 

En l’ona 

Gresca. El cuiner Rafa Peña comanda un dels restaurants més aclamats pel públic i la critica en la Ciutat Comtal. Cuina d’autor basada en el producte, ambient elegant però distès, poques taules i excel·lents bodegues. Menú de migdia i vins a copes.  

C/ Provença, 230. Tel.: 934 516 193. 

Coure. Un altre raconet de Barcelona on gaudir de l’altra cuina. Albert Ventura proposa un receptari personal, basat en la gastronomia catalana, a un preu molt competitiu. Possibilitat de menú degustació i per grups.

Passatge Marimon, 20. Tel.: 932 007 532 

Moments. Raül Balam i Carme Ruscalleda lideren el dues estrelles Michelin del luxós Hotel Mandarin Oriental,  situat al Passeig de Gràcia, un dels carrers més emblemàtics comercials de Barcelona. Menú degustació guionista, creatiu i original que canvia per temporades. Decoració elegant i moderna.

Passeig de Gràcia, 38-40. Tel.: 931 518 781. 

ABaC. Un dels tres estrelles Michelin de Barcelona, inscrit a l’hotel de luxe ABaC Restaurant & Hotel, en la zona alta de la ciutat.  Proposta d’alta cuina liderada pel cuiner Jordi Cruz. D’ambient serè, neutre i elegant amb un punt sofisticat. Si el comensal ho desitja,  pot recórrer les instal·lacions i visites la cuina per veure en directe com treballa el xef.

Avda. Tibidabo, 1. Tel.: 933 196 600 

Dos Cielos. Inscrit a l’última planta de l’Hotel Meliá Sky Barcelona i a càrrec dels germans Sergio i Javier Torres. Guardonats recentment amb la segona estrella Michelin. Cuina a la vista i proposta definida com a “alta cuina experimental”. Ambient elegant, amb vistes i llum natural.

C/ Pere IV, 286. Tel.: 933 672 070 

Gaig. Un clàssic de Barcelona amb estrella Michelin però amb una carta que ofereix un toc actualitzat de receptari català. Imprescindible els seus canelons. Cuina sincera en un ambient modern i tranquil.

C/ Còrsega, 200. Tel.: 934 532 020. 

Roca Moo. Cuina assessorada per Joan Roca a l’interior de l’Hotel Om. Una manera despreocupada d’assaborir la creativitat del xef del Celler de Can Roca que aposta per la fórmula de la sandvitxeria i el plat informal. Cèntric, elegant, urbà. Compta amb una estrella Michelin.

C/ Rosselló, 265. Tel.: 934 45 40 15 

Vegetarians 

Raso Terra. Bistre acollidor i d’aire nòrdic situat al gòtic barcelonès on mana la filosofia slow food i el producte de km0. Sucs, batuts i plats rics i saborosos elaborats amb una matèria primera de qualitat i temporada.

C/ Palau, 5. Tel.: 93 318 69 26. 

Green Spot. Una carta imaginativa amb diverses influències internacionals, un interiorisme cool d’acord amb l’oferta: plats que varien segons els ingredients de temporada. Cuina oberta i vistes des del carrer.

C/ De la Reina Cristina, 12. Tel.: 938 02 55 65 

Per a tapejar 

Tapas 24. Homenatge a la tradició, als productes locals, a les elaboracions casolanes i a una manera única de menjar que ha traspassat fronteres. Hi ha tres establiments a la ciutat sota el paraigua de Tapas 24 i tots són propietat del cuiner Carles Abellán.

C/ Diputació, 269. Tel.: 934 88 09 77 

Casa de Tapas – Cañota. Extraordinari assortiment de platets típics i tradicionals en un ambient familiar, bulliciós i animat. Periòdicament, cuiners destacats del panorama gastronòmic cedeixen tapes a la propietat, el Grup Iglesias, per causes solidàries.

C/ Lleida, 7. Tel.: 933 25 91 71 

Tickets. Espai lúdic, divertit i despreocupat que persegueix una ambientació propera a la de l’espectacle fruit també, de l’imaginari d’Albert Adrià i elBarri. La seva formula, es basa en el format de la tapa, encara creativa, que simula ser el que no és, per sorprendre al comensal.

Avda. Paral·lel, 164. Reserva online. 

Una volta pel món  

Pakta. Factoria Adrià. Receptari basat en la cuina nikkei (japonesa i peruana). Estrella Michelin en un ambient colorista.

C/ Lleida, 5. Tel.: 936 240 177. 

Hoja Santa. De la factoria Adrià amb estrella Michelin. En aquest cas, les propostes se centren en el país centreamericà de Mèxic. Ambient despreocupat i colorista.

Avda. Mistral, 54. Tel.: 933 482 194. 

Yakumanka. Assessoria a càrrec del famós xef peruà Gastón Acurio. Espai que busca portar l’autèntica cuina de Perú sense adaptacions al paladar occidental. També busca recrear l’ambient d’un restaurant típic del país. Saborós i sorprenen.  

C/ València, 207. Tel.: 935 66 15 48 

Koy Shunka. Japonès amb estrella Michelin liderat per Hideki Matsushisa. Compte amb un menú degustació i és considerat el millor de Barcelona dins de la seva categoria.

C/ D’en Copons, 7. Tel. 934 12 79 39. 

Singulars 

Dos Pebrots. El cuiner Albert Raurich busseja en la història de la gastronomia en aquest establiment donant vida a un receptari propi d’una taula d’un altre segle amb un segell personal. Cuina del mediterrani ancestral.

C/ Dr. Dou, 19. Tel. 938 539 598 

Marisc 

Rías de Galicia. Considerat la millor marisqueria gallega de la Ciutat Comtal es propietat del Grup Iglesias, una família de restauradors amb diferents restaurants a Barcelona i Madrid, i socis dels germans Adrià en espais com Hoja Santa, Enigma o Tickets. Bon producte, bon servei i bona bodega.

C/ Lleida, 7. Tel.: 934 248 152 

Hotels 

Hotel Majestic. Un cinc estrelles centenari, el primer que va obrir a Barcelona a 1918. Segueix en les mans de la família fundadora qui ho ha anat renovant i actualitzant d’acord amb els nous temps. El xef Nandu Jubany firma la gastronomia de l’establiment.

Passeig de Gràcia, 68-70. Tel.: 934 88 17 17 

Hotel España. Una petita joia del modernisme català, ubicada al centre històric de Barcelona, junt amb el Liceu i les Rambles, que reuneix totes les comoditats. Germán Espinosa i Martín Berasategui són els dos autors del Menú Homenatge al Modernisme, que ofereix el restaurant de l’establiment.

C/ Sant Pau, 9-11. Tel.: 935 50 00 00 
 
The One Barcelona
. Un dels cinc estrelles més nous de la Ciutat Comtal. Les àmplies plantes de l’hotel s’organitzen al voltant d’un pati interior central envidriat dotant a l’espai de molta llum natural. Disposa d’un restaurant i cocteleria en la planta baixa i de terrasses amb vistes panoràmiques en l’última.

C/ Provença, 277. Tel.: 932 14 20 70 

Comparteix aquesta notícia