Gastroteca.cat, l’únic directori de producte agroalimentari català singular

Laura Martí
Àrea de Gastronomia
Prodeca, Promotora dels Aliments Catalans - Generalitat de Catalunya
+34 93 552 48 20 laura.marti@gencat.cat 

La Gastroteca és l’únic i més complet catàleg digital de producte singular català que existeix a Catalunya. Conté més de 400 referències d’aliments autòctons amb una fitxa que els vincula al seu territori d’origen i els classifica segons la categoria d’aliment, l’estacionalitat, els atributs i propietats nutricionals, i els distintius de qualitat. Disposa d’un apartat de producte ecològic. 

Els productes es presenten lligats als productors, elaboradors i establiments on es poden comprar i, també, als restaurants, càterings i allotjaments gastronòmics on es poden tastar. A Catalunya i també, a la resta del món. 

El web mostra, a més, un univers amb informació rellevant relacionada amb el producte: receptes, rutes, agenda d’esdeveniments gastronòmics i enllaços com mitjans i blocs, associacions, gremis i col·lectius de cuina, etc.  

El gran valor del portal és la seva interrelació de dades que el converteix en un buscador d’informació gastronòmica de Catalunya d’ampli abast.


Objectius  

  1. Identificar tot el catàleg de producte agroalimentari català  
  2. Vincular-hi els actors relacionats per potenciar la seva visibilitat i la  comercialització dels productes  
  3. Proposar solucions/beneficis als actors i als consumidors 
  4. Incentivar la promoció turística vinculada a l’interès gastronòmic  
  5. Promoure el producte i la gastronomia catalana en l'àmbit de coneixement i de rotació local i internacional

 

Durada: Creació al 2007. Al 2019 s’ha fet una actualització de la identitat visual i tecnològica i també s’han ampliat els seus continguts.