BENVINGUTS A PAGÈS LA FESTA 2022

Per a inscripcions o qualsevol qüestió o aclariment respecte de la participació en aquesta actuació, us podeu adreçar a:

Montserrat Costafreda
E-mail
mcostafreda@gencat.cat
Telèfon: 607 073 089

Benvinguts a Pagès La Festa és un cap de setmana en el que explotacions de tot Catalunya obren les portes de casa seva per ensenyar-nos els camps, ramats, barques i obradors. Dos dies únics per redescobrir on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que fan els aliments que ens arriben a casa i una oportunitat per omplir el rebost comprant directament al productor.

L’edició de 2022 serà en format presencial durant el primer cap de setmana d'octubre (1 i 2 d'octubre). 

 

PARTICIPA

Com a explotació que heu tramitat el segell de Venda de Proximitat, o pescadors que teniu interès en el pesca-turisme, us encoratgem a participar en aquesta iniciativa que cerca donar a conèixer l'origen del que mengem, posar en valor la tasca dels productors d'arreu del territori català i promoure la venda de proximitat dels nostres aliments.

Consulta els requisits de participació

El període per tramitar la sol·licitud de participació a Benvinguts a Pagès finalitza el proper 30 de juny

 

NOVETATS 2022

- VISITES SOTA RESERVA

Enguany, i per segon any consecutiu, les visites es gestionaran a través d'un sistema de reserves. Les explotacions participants al Benvinguts a Pagès disposaran d'una eina de reserva d’autogestió a través del web per tal que tothom qui ho desitgi pugui visitar en els horaris establerts i es comprometen a atendre les visites en el següent horari: 

  • Dissabte 1 d'octubre, de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores
  • Diumenge 2 d’octubre, de 10 a 14 hores i opcionalment de 16 a 19 hores

L’organització de Benvinguts a Pagès no es fa responsable de la correcta aplicació de les recomanacions en matèria de seguretat per part de les explotacions amb els usuaris de les visites rebudes i de cap de les conseqüències que se’n puguin derivar. 

 

ORGANITZACIÓ

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, a través del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i de l’Agència Catalana de Turisme, amb la col·laboració de la Fundació Alícia, els Consells Comarcals, consorcis i oficines de turisme, oficines comarcals del DACC i diverses entitats i associacions del sector.

Un any més, l’organització del projecte compta amb la implicació dels Delegats de Benvinguts a Pagès (DBs), les persones referents del projecte a cada comarca. 

 

DADES PARTICIPACIÓ EDICIONS ANTERIORS

Benvinguts a Pagès ha sumat fins ara, en les sis edicions anteriors, prop de 100.000 visitants amb una oferta estable anual de 200 explotacions, més d’un centenar de restaurants, 200 allotjaments rurals i un centenar d’activitats complementàries (visites guiades, fires gastronòmiques, circuits de natura, col·loquis, concerts i exposicions, entre d’altres) que fan possible un gran cap de setmana rural. 

 

APORTACIÓ ECONÒMICA ALS TERRITORIS PARTICIPANTS

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca, dona suport a la promoció territorial del projecte Benvinguts a Pagès en la seva 7a edició. 

Prodeca donarà suport amb una aportació directa als territoris participants al projecte. 

Les aportacions econòmiques aniran destinades a reforçar la tasca de comunicació i difusió del projecte.

Les tasques de comunicació que millor s’adeqüin a les necessitats de la zona les centralitzarà cada delegat comarcal Benvinguts a Pagès (DB). Alguns exemples d'aquestes accions són: disseny gràfic de material promocional, impressions de materials de comunicació, o altres propostes de comunicació que es validaran per part de Prodeca.

 

CONDICIONS I REQUERIMENTS DE LA COL·LABORACIÓ:

  • S’estableix un màxim d’aportació per territori de 600 € + IVA.

Per tal de justificar les quantitats destinades a cada tasca promocional i per poder-les abonar, necessitarem rebre a Prodeca les factures justificatives de proveïdors externs.  En tots els casos hi haurà d'haver despesa de contractació externa amb la seva corresponent explicació de conceptes, quantitats i qualitats a la factura. En quedaran exemptes les despeses de quilometratge i dietes.

Prodeca es reserva el dret d’admissió de justificants (per tant es podran rebutjar factures) en el cas que no quedi clar l’objecte contractat o no estigui clarament vinculat al projecte Benvinguts a Pagès.

Podeu consultar aquest mateix comunicat al web de Prodeca i a la intranet del BaP. 
 

INSCRIPCIONS TANCADES